פירוק שיתוף במקרקעין

פירוק שיתוף במקרקעין – פתרונות לסכסוכים משפחתיים ועסקיים

פירוק שיתוף במקרקעין הוא תהליך משפטי שנועד לסיים את הבעלות המשותפת על נכס נדל"ן בין שותפים, בין אם מדובר בבני משפחה או שותפים עסקיים. מצב זה נוצר כאשר צד אחד מבקש למכור או לפרק את השותפות, בעוד שהצדדים האחרים אינם מסכימים או שאינם מצליחים להגיע לפתרון מוסכם. במשרד רובינוב, מסטורוב ושות' משרד עורכי דין, אנו מתמחים בייצוג שותפים בתהליכי פירוק שיתוף במקרקעין, תוך שמירה על האינטרסים של לקוחותינו והבטחת פתרון משפטי מקצועי ורגיש לסכסוך.

פירוק שיתוף במקרקעין במשפחה

פירוק שיתוף במקרקעין בתוך משפחה הוא נושא רגיש במיוחד, שכן מדובר בקשרי דם ואינטרסים משותפים שהופכים את התהליך למורכב מבחינה רגשית. מקרים נפוצים כוללים ירושות משותפות, נכסים משפחתיים שדורשים ניהול או אחזקה משותפת, ונכסים שהועברו בירושה למספר בני משפחה.

תרחישים נפוצים במשפחה:

  1. ירושה משותפת –  לאחר פטירת הורה, מספר יורשים מחזיקים בבעלות משותפת על נכס, כאשר חלקם מעוניינים למכור את הנכס בעוד שאחרים מעדיפים לשמור אותו לשימוש משפחתי.

  2. אי-הסכמה על השימוש בנכס  – חילוקי דעות בין בני משפחה על אופן הניהול והתחזוקה של נכס משותף עלולים להוביל לבקשה לפירוק השיתוף.

  3. פיצול רכוש עקב גירושין –  במקרים של גירושין, בן זוג עשוי לדרוש פירוק השיתוף על נכס משפחתי שנרכש יחדיו.

התהליך המשפטי:

  • ייעוץ וליווי משפטי אישי –  אנו מעניקים ייעוץ מותאם אישית ומלווים את בני המשפחה בכל שלב בתהליך, תוך דגש על שמירה על היחסים המשפחתיים ככל האפשר.

  • עריכת הסכם שיתוף מוסכם –  כאשר יש אפשרות להגיע להסכמה, אנו מסייעים בעריכת הסכמים שמאפשרים חלוקת זכויות על הנכס בצורה הוגנת.

  • ייצוג בבית המשפט  – במקרים שבהם לא ניתן להגיע להסכמה, אנו נייצג את לקוחותינו בבית המשפט במקצועיות, על מנת להבטיח חלוקה הוגנת של הנכס או מכירתו בצורה שמיטיבה עם כל הצדדים.

פירוק שיתוף במקרקעין בעסקים

פירוק שיתוף בין שותפים עסקיים עלול להתרחש כאשר שותף אחד מבקש למכור את חלקו בעסק או בנכס, בעוד שהשותף השני אינו מסכים. במקרה כזה, פירוק שיתוף הוא הפתרון המשפטי להסדרת זכויות השותפים והמשך פעילות העסק או מכירת הנכס בצורה מוסדרת.

תרחישים נפוצים בעסקים:

  1. חוזה מכר נדל"ן מורכב – באחד מהמקרים שטיפלנו בהם, ניסחנו חוזה מכר מורכב שבו נדרשנו לטפל בסוגיות של רישום נכס בטאבו וניהול משא ומתן עם כמה גופים ציבוריים.

  1. חוזה שותפות עסקית – במשרדנו ייצגנו לקוח בעסקת שותפות בינלאומית, שבה נדרשנו להגדיר מנגנוני חלוקת רווחים והגנות על זכויות הקניין הרוחני של הלקוח.

  1. הפרה יעילה של חוזה – ייצגנו לקוח שעמד בפני סיטואציה שבה היה משתלם להפר חוזה מסחרי תוך תשלום פיצויים לצד השני. הצלחנו למצוא פתרון משפטי יצירתי שאפשר ללקוח להפיק תועלת כלכלית תוך הפחתת נזקים משפטיים.

התהליך המשפטי:

  • ניהול משא ומתן – אנו מייצגים את לקוחותינו במשא ומתן עם השותפים, במטרה להגיע להסכמה על אופן חלוקת הנכס או מכירתו בצורה שתשקף את האינטרסים של כל הצדדים.

  • עריכת הסכם פירוק שיתוף – אנו מסייעים בעריכת הסכמים המאפשרים לכל שותף לקבל את זכויותיו בנכס, מבלי להגיע למחלוקות נוספות או להליכים משפטיים מיותרים.

  • הליכים משפטיים בבית המשפט – במקרים בהם אין אפשרות להגיע להסכמה, אנו נלווה את לקוחותינו לכל אורך התהליך המשפטי עד לקבלת החלטה מוסדרת בחלוקת הזכויות או מכירת הנכס.

מדוע לבחור בנו לתהליך פירוק שיתוף במקרקעין?

  • ניסיון ומומחיות – משרד רובינוב, מסטורוב ושות', מחזיק בניסיון רב בטיפול במקרים של פירוק שיתוף במקרקעין, בין אם מדובר במשפחה או בשותפות עסקית.

  • ליווי רגיש ומותאם אישית – אנו מבינים את המורכבות הרגשית והמשפטית שמגיעה עם פירוק שיתוף במקרקעין, ומציעים ליווי מותאם אישית ששם דגש על שמירת היחסים בין הצדדים ככל האפשר.

  • מניעת סכסוכים משפטיים מיותרים – המטרה שלנו היא למצוא את הפתרון המשפטי המהיר והיעיל ביותר עבור לקוחותינו, תוך הימנעות מהתמשכות הליכים משפטיים יקרים ומסובכים.

פנו אלינו לייעוץ משפטי מקצועי בפירוק שיתוף במקרקעין

בין אם מדובר בפירוק שיתוף במקרקעין במשפחה או בעסק, משרד רובינוב, מסטורוב ושות', יעניק לכם את הליווי המשפטי המקצועי והרגיש ביותר. עם ניסיון רב והבנה עמוקה של התהליכים המשפטיים והרגשיים הכרוכים בכך, אנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך עד להגעה לפתרון המיטבי עבורכם.